Sestavine za 4 osebe:

  • 80 g polnozrnatih pirinih jušnih testenin
  • Zlato polje v obliki zvezdic
  • 1 večji piščančji file (brez kosti in kože)
  • 1 večji por (samo beli del)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici masla
  • 2 zvrhani žlici pirine moke
  • 1 žlička soli
  • 1 ščep mletega črnega popra Maestro
  • za noževo konico mletega muškatnega oreščka Maestro
  • 1 žlica na drobno zrezanega drobnjaka
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava: Meso narežemo na koščke, beli del pora na drobno zrežemo. V posodi na olju na hitro popražimo meso in por, vendar por ne sme porumeneti. Solimo in popramo, prilijemo 1 l vroče vode, zavremo in kuhamo 20 minut.

Zmehčano maslo in moko zgnetemo v 2 ali 3 kroglice in jih vmešamo v juho, da se stopijo. Posebej v slanem kropu skuhamo pirine zvezdice. S paličnim mešalnikom juho zmiksamo, dodamo drobnjak, peteršilj in nazadnje še odcejene pirine zvezdice.