Sestavine (za 4 osebe):

  • 1 žlica kokosovega olja,
  • 2 strta stroka česna,
  • 1 kg na široke rezance narezanega zelja,
  • ½ žličke soli,
  • 200 ml vode,
  • 4 velika jajca,
  • ¼ žličke zmletega črnega popra,
  • 2 žlici kisle smetane.

Priprava:

  1. V ponvi segrejemo kokosovo olje in na njem 1 minuto pražimo česen.
  2. Dodamo zelje, pražimo ga 2 minuti, nato pa solimo in prilijemo vodo. Dušimo ga 10 minut, da tekočina povre.
  3. V ponev previdno ubijemo jajca in pazimo, da se ne razlijejo. Ponev pokrijemo in jajca pečemo 2 minuti, da zakrknejo. Nato ponev odkrijemo in jajca premešamo z zeljem.
  4. Nazadnje jed popram, primešamo kislo smetano in na šibkem ognju pregrejemo.