Za pripravo jedi uporabimo čim večja jajca in jih pred kuho segrejmo na sobno temperaturo, da pozneje med kuho ne bodo popokala.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 6 velikih, v trdo skuhanih jajc,
  • 100 g kuhanega graha,
  • 1 žlica sesekljanega svežega pehtrana,
  • 2 žlici majoneze,
  • 1 žlica gorčice,
  • ½ žličke morske soli,
  • ¼ žličke sveže zmletega črnega popra,
  • 1 žlica surovega masla,
  • 3 tanke rezine prekajene slanine.

Priprava:

  1. Jajca olupimo in jih prečno prerežemo. Izluščimo rumenjake in jih skupaj z grahom, pehtranom, majonezo, gorčico, soljo in poprom obdelamo v pire. Rezine slanine razrežemo na četrtine. V ponvi razpustimo maslo in na njem hrustljavo ocvremo slanino. Poberemo jo iz ponve in popivnamo odvečno maščobo.
  2. Jajčne polovice nadevamo s pripravljenim nadevom in vsako obložimo s koščkom popečene slanine.