Korenje
Betakaroten, ki ga je v korenju in drugi živahno obarvani zelenjavi v izobilju, je močan antioksidant, ki lahko pomaga pri zaščiti proti raku. Telo ga pretvori v vitamin A, ki skrbi za zdravo kožo in izboljšuje vid v medli svetlobi. Zaradi snovi, ki ščitijo celice, je koža sijoča, obilica vlaknin pa pomaga pri prebavi.

Rdeče zelje
Zelje, tako kot brstični ohrovt, brokoli in vodna kreša, spada v družino križnic. Prekipeva od antioksidantnih hranil, vsebuje pa tudi vitamin C in vitamine B, na primer folate. Obstaja nekaj dokazov, ki križnice povezujejo z zmanjšanjem tveganja za raka na prebavilih.

Por
Med številnimi fitokemikalijami v poru prednjačijo karotenoidi, zlasti naravni antioksidant betakaroten. Z visoko vsebnostjo kalija, ki uravnava krvni tlak, in vitamini skupine B – vključno s folati – por vsestransko vpliva na zdravje srca in prebavil.