V redakciji spletnega portala Svet24.si smo iz zaupnih virov izvedeli, da je prizadevnim biologom v Postojnski jami že pred leti uspelo razvozlati veliko skrivnost razmnoževanja človeške ribice, za katero je doslej veljalo, da se v povprečju razmnožuje le enkrat v desetletju. Pridobljeno znanje in potencialna možnost umetnega gojenja ribice odpirata doslej neslutene poslovne priložnosti, od katerih si pristojni obetajo precejšnje povečanje prihodkov.
Biologi v Postojnski jami so že pred leti razvozlati veliko skrivnost razmnoževanja človeške ribice.
Tako so si zamislili Suši bar »Pri človeški ribici«, ki bo postavljen v nekdanjem notranjem hotelskem bazenu, v stavbi na začetku promenade, in bo pomenil pomembno dopolnitev obstoječe ponudbe ter nadgradnjo dosedanjega doživetja jame z novimi vsebinami. Prispeval bo k bolj kakovostnemu kulinaričnemu doživetju obiska podzemnega sveta.
Pri poslovnem projektu kapitalsko sodeluje tudi japonski partner, ki obljublja, da bo k pripravi recepture popolnega sušija s človeško ribico povabil velikega mojstra sušija iz priznane restavracije na podzemni postaji Ginza v Tokiu.
Manj kvalitetne kose znamenite ribice pa bodo ne tako petičnim gostom ponudili tudi v bolj nizkocenovi in take-out različici, kot latino-azijski fusion v obliki suši burita.
Komentarji