Poleti, ko se lahko zaradi visokih temperatur normalno ravnovesje vode v telesu poruši že samo s potenjem, je še toliko bolj pomembna hrana za hidracijo. Z izbiro naslednjih živil za lahke poletne obroke boste ostali ne le hidrirani in osveženi, temveč tudi nahranjeni in polni energije, saj so v njih prav tako nepogrešljivi vitamini in minerali.
Lubenica
Lubenica vsebuje 92 odstotkov vode in je prava poletna zvezda, kar si več kot zasluži. Bogata je z vitaminoma C in A ter antioksidantom likopenom, ki ščiti celice. Najboljša je sveža v sadnih solatah ali kot osvežilen sok, saj tako ohrani vso vodo.
##RECIPE-688##
##RECIPE-3165##
##RECIPE-1900##
Melona
V meloni, ki je sladka in sočna, najdemo 90 odstotkov vode. Vsebuje vitamin C, vitamin A in kalij, ki podpira ravnovesje elektrolitov. Poskusite jo v smutijih ali kot prigrizek z nekaj kapljicami limone za ohranitev svežine.

Kumare
Kumare so s 95 odstotki vode hidracijski prvak. Ponujajo vitamin K, magnezij in silicij za zdravo kožo. Odlične so v hladnih solatah, kot je caciki, ali v osvežilni vodi z meto.
##RECIPE-1497##
##RECIPE-1385##
##RECIPE-134##
Zelena
Zelena je polna vitamina K, folne kisline ter kalija, ter ima 94 odstotkov vode. Uporabite jo v zelenih smutijih ali kot hrustljav dodatek k solatam, da ostane sveža in hidratantna.

Jagode
Jagode vsebujejo 91 odstotkov vode in so sladek vir vitamina C, mangana in antioksidantov. Popolne so v sadnih skledah ali kot dodatek k jogurtu, kar ohrani njihovo sočnost.

##ARTICLE-1818801##
##RECIPE-272##
##RECIPE-1701##
Paradižnik
Paradižnik, z okoli 94 odstotki vode, vsebuje likopen, vitamin C in kalij. Najboljši je v gaspaču ali svežih solatah, kjer voda ostane nespremenjena.
Komentarji