Za pripravo štirih krožnikov potrebujete:

400 g izbranih testenin,

30 g masla,

300 g brstičnega ohrovta,

dober šopek peteršilja,

300 g pancete,

70 ml smetane za kuhanje,

4 žlice naribanega parmezana,

sol in poper po okusu.

Priprava:

Testenine skuhajte v osoljenem kropu po navodilih na embalaži. Nato jih odcedite, dodajte nekaj masla in dobro premešajte. Brstični ohrovt očistite in narežite na polovice ali četrtine. Vsujte v osoljen krop in kuhajte 15 minut. V tem času sesekljajte peteršilj in na koščke narežite panceto. Dodajte nekaj masla in na hitro prepražite panceto, začinite s soljo in poprom ter peteršiljem in dodajte še kuhan brstični ohrovt. Zalijte s smetano za kuhanje in na hitro prepražite, da se okusi med seboj malce prepojijo. Nato omako prelijte po testeninah. Premešajte in servirajte na krožnike. Okrasite s parmezanom in vejico peteršilja.