Čokoladice bounty
Sestavine: 400 ml kokosovega mleka, 65 g sladkorja, ½ žličke soli, 1 vaniljin sladkor, 100 g zdroba, 40 g kokosove moke, 300 g temne čokolade, 2 žlici kokosovega olja
Priprava: V posodo zlijemo kokosovo mleko, primešamo sladkor, sol in vaniljin sladkor ter zavremo. Ko zavre, zmanjšamo ogenj in postopno dodajamo zdrob ter ves čas mešamo. Kuhamo še dve minuti, da se masa zgosti. Nato odstavimo in primešamo kokosovo moko. Dobljeno mešanico za pol ure postavimo na hladno. Iz mase oblikujemo ploščice ali kroglice in jih ponovno za dobro uro postavimo na hladno. Nato stopimo čokolado, ki smo ji primešali kokosovo olje, in jo nekoliko ohladimo. V čokoladno zmes pomakamo ploščice in kroglice ter jih odlagamo na peki papir in ponovno vrnemo na hladno, da se čokolada strdi.
Piščančja enolončnica s kokosovim mlekom
Sestavine: 1 čebula, 2 stroka česna, 2 žlici olja, 3 žlice karija, 1 žlička ingverja v prahu, 250 g korenja, 500 g piščančjih prsi, 1 jušna kocka, 300 ml polnomastnega kokosovega mleka, sol, poper, limetin sok
Komentarji