Skrivnost vrhunskih kisov Posestva Berce se skriva v odličnem grozdju, vrhunskemu vinu in dolgem postopku fermentacije na orleanski način. Ta traja od 7 - 12 mesecev, odvisno od začetne stopnje alkohola. Celoten postopek je izpopolnjen z negovanjem v kleti Dvorec pri Mlinu ob reki Vipavi pod Gradiščem, kjer v hrastovih bariq sodih kisi ob konstantni temperaturi počivajo v ravno prav suhem in mirnem prostoru.
Staran vinski kis BERCE nastaja iz kvalitetnega vina in se v celoti kisa običajno do enega leta, nato pa v hrastovih sodčkih odleži še kakšno leto. Med postopkom staranja pridobi temnejšo bordo barvo ter bogatejši, polnejši in bolj uravnotežen okus v svoji kislosti, v primerjavi z navadnim vinskim kisom hitre pridelave. Zato ga vedno ponudimo starega najmanj dve leti.
Staran vinski kis s česnom BERCE je razširjena serija Berce Staranega vinskega kisa. Pripravimo ga tako, da v pripravljen staran vinski kis namočimo česen (če je le možno domačega), ki se namaka še dober mesec dni, oziroma do popolne česnove aromatike. V skrbi za najbolj zahtevne kupce česen potem tudi v celoti odstranimo.
Balzamični kis classico BERCEpa je pravi spektakel znanja,saj dozoreva najmanj 6 let. Polnega sladko-kislega okusa z žametno gostoto je pika na i jedem tako v vrhunski kulinariki kot pri pripravi preprostih jedi. S svojo aromatičnostjo kot edinstveno sestavino povzdigne ter poveže okuse jedi in jih lepo oplemeniti. Nepogrešljiv je ob mozzarelli, paradižniku, parmezanu, mesnih omakah in celo ob sladicah.