Mesec februar je, kot običajno, mesec porasta virusnih in bakterijski obolenj. Zdravstveni domovi in bolnišnice so tudi letos polni, virusi pa glede na vreme še niso rekli zadnje besede.
Ali znate z naravno pomočjo okrepiti svoj imunski sistem?
Čudežno moč pri krepitvi odpornosti ima INGVER!
Ingver slovi kot najmočnejši rastlinski antioksidant. Pomaga pri zniževanju telesne temperature, driski, glavobolu, slabi prebavi ter preprečevanju slabosti med potovanjem. Spodbuja krvni obtok in sprošča ožilje, zmanjšuje holesterol in ima antiseptične lastnosti (pomaga tudi pri vnetem grlu). Pri rednem jemanju zmanjšuje kronično utrujenost in izboljšuje spomin. Ingverjev čaj blaži jutranjo slabost, deluje proti prehladu ter zdravi razjede in prebavne težave. Nekatere pa bo morda pritegnil podatek, da je ingver eden od najstarejših in močnejših afrodiziakov.
Najpreprostejša in najpogostejša uporaba ingverja je zagotovo čaj.
Za pripravo potrebujemo korenino ingverja, vodo, med in limono.
Korenino ingverja olupimo in narežemo na kolobarje. Odrežemo le nekaj centimetrov, nikakor ne cele korenine, saj ima precej oster in pekoč okus. Vodo zavremo ter dodamo ingver. Počasi kuhamo še 5 minut. Precedimo in nalijemo v skodelice.
Čaj si nato lahko posladkate z medom in/ali obogatite še svežim limoninim sokom.
Komentarji